Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Οι σταθερές στην ζωή μας


Η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου μπορεί να αποβεί ολέθρια για την ψυχολογική μας ισορροπία. Ειδικά, όταν η ζυγαριά των ευθυνών γέρνει προς το μέρος μας.

Όταν γνωρίζουμε πως εμείς είμαστε αυτοί που έχουμε σφάλει, αυτοί που παραστράτησαν, αυτοί που απογοήτευσαν, είναι δύσκολο να διαχειριστούμε το βάρος των ενοχών μας.

Πόσο μάλλον όταν το άτομο που πληγώσαμε ήταν ένα σημαντικό πρόσωπο στην ζωή μας, ήταν μια από τις σταθερές μας.

Οι σταθερές μας, είναι οι άνθρωποι εκείνοι που μας αγαπούν πραγματικά και είναι πάντα δίπλα μας όταν τους χρειαζόμαστε. Είναι εκεί όταν όλα πάνε στραβά, όταν μας έχει πάρει από κάτω, όταν δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε για αυτό και κατέχουν υψηλή θέση στην καρδιά μας.


"Photo From Google"

Η απώλεια μιας σταθεράς είναι άκρως τρομακτική.

Ωστόσο, η σταθερά δεν βρίσκεται απαραίτητα στον ενικό αριθμό. Αντιθέτως, η πλειοψηφία των ανθρώπων συνήθως έχουμε παραπάνω από μία. Έτσι δημιουργούμε ένα σύμπλεγμα ανθρώπων, το οποίο μας πλαισιώνει και μας βοηθάει να εξελισσόμαστε. Είναι το στήριγμα μας, το καταφύγιο μας.

Είναι σημαντικό, αν όχι απαραίτητο, να έχουμε παραπάνω από μια σταθερά στην ζωή μας. Έτσι όταν για οποιοδήποτε λόγο χάνεται ένας άνθρωπος από την ζωή μας, να υπάρχουν άλλοι άνθρωποι εκεί για μας.

Οι σταθερές μας μπορεί να είναι η οικογένεια μας, οι φίλοι μας, ένας συνάδελφος, ένας σύντροφος, οποιοσδήποτε άνθρωπος με τον οποίο έχουμε στενή και καθημερινή συναισθηματική επαφή.

Για εκείνους τους ανθρώπους, όμως, που οι σταθερές στην ζωή τους περιορίζονται σε αριθμό, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Γιατί όταν χάσουν έναν τέτοιο άνθρωπο, το συναισθηματικό κενό μέσα τους παίρνει μεγάλες διαστάσεις που καλύπτονται δύσκολα.

Όμως αυτό δε σημαίνει πως ήρθε η συντέλεια του κόσμου. Σημαίνει πως πρέπει να αναθεωρήσουμε τις καταστάσεις της ζωής μας. Σημαίνει πως πρέπει να αναζητήσουμε καινούριους ανθρώπους και να δώσουμε χώρο από την καρδιά και το μυαλό μας σε αυτούς τους ανθρώπους για να μας πλησιάσουν, και να μας μάθουν.

Άλλωστε μη ξεχνάτε πως οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ότι σημαντικότερο για την ψυχική και σωματική μας υγεία. 

Πρέπει, λοιπόν, να επενδύουμε στις ανθρώπινες σχέσεις, να τις καλλιεργούμε, να τις φροντίζουμε, να τις σεβόμαστε έτσι ώστε να τις διατηρήσουμε στο έπακρο.

Για να γίνουν αυτά, θα πρέπει να αφήσουμε πίσω εγωισμούς, να είμαστε ειλικρινείς και να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να μαστε αντάξιοι των περιπτώσεων!

⧫Chrysa Leimoni⧫

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Stay Tuned

 photo sunsetfacebook_zpsb37eb33f.png  photo sunsettwitter_zps4f1cb7d3.png  photo sunsetinstagram_zpsb21f3486.png  photo sunsetyoutube_zpsd9eeb186.png
Follow

Τα αγαπημένα σας!