Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

"Είμαστε οι φθορές μας"


Όλες οι εμπειρίες που βιώνουμε, κάθε στιγμή μας, κάθε επιτυχία, αποτυχία, απογοήτευση, χαρά, συγκίνηση, κατόρθωμα, συναίσθημα, όλα καταγράφονται στην ψυχή μας.

Τίποτα δεν ξεφεύγει. Τίποτα δεν μένει απ' έξω. 
Όμορφα και άσχημα, όλα έχουν τη σημασία τους.

Καθετί από αυτά μας έχει διαμορφώσει. 
Έχει βάλει το λιθαράκι του για την σύνθεση του εαυτού μας.

"Photo by Google"

Κυρίως οι αρνητικές εμπειρίες είναι, όμως, αυτές οι οποίες καθορίζουν πολλές φορές την πορεία μας, τις επιλογές μας. Είναι αυτές οι οποίες μας διδάσκουν μέσα από τον ψυχικό πόνο που μας προκαλούν έτσι ώστε την επόμενη φορά να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί. 

Τα τραύματα έχουν και αυτά τη θετική τους πλευρά. Χωρίς αυτά θα μέναμε στάσιμοι. Χωρίς αυτά δεν θα μπορούσαμε ποτέ να εκτιμήσουμε τα όμορφα πράγματα που η ζωή μας έχει προσφέρει.

Άλλωστε η ζωή μοιάζει με ένα τριαντάφυλλο. Όσο όμορφο και γοητευτικό είναι, τόσο οδυνηρά μπορεί να σε πληγώσουν τα αγκάθια του. Όμως αυτό δεν παύει να το κάνει ελκυστικό. 

Έτσι και με την ζωή μας. Όσο γοητευτική είναι, τόσες πίκρες μπορεί να σου προσφέρει. Κι όμως δεν παύει να είναι το ίδιο ελκυστική. 

Είμαστε οι φθορές μας, λοιπόν. Ας το αποδεχτούμε. Ότι μας πόνεσε, μας διαμόρφωσε.

Κρατώντας αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού μας, μπορούμε να κατανοήσουμε λίγο καλύτερα το είναι μας. Μπορούμε να δούμε ποιοι πραγματικά είμαστε και γιατί είμαστε έτσι όπως είμαστε. Και αν κάτι από αυτά δεν μας αρέσει, μας χαλάει, μας ενοχλεί να προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε...!!!


Εσάς ποια εμπειρία σας διαμόρφωσε;  

Αν θέλετε μοιραστείτε τη μαζί μας στα σχόλια ή ακόμη καλύτερα σε ένα κείμενο!

⧫ Chrysa Leimoni⧫

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Stay Tuned

 photo sunsetfacebook_zpsb37eb33f.png  photo sunsettwitter_zps4f1cb7d3.png  photo sunsetinstagram_zpsb21f3486.png  photo sunsetyoutube_zpsd9eeb186.png
Follow

Τα αγαπημένα σας!