Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Μοναχική νύχτα

Είναι φορές που μπορεί να βρίσκομαι σε πολυσύχναστους δρόμους, ανάμεσα σε πλήθος κόσμου που προσπερνά αδιάφορα κ βιαστικά καθώς πνίγεται στις δουλειές και μια στρατιά αυτοκινήτων πού είναι κολλημένα στη μέση  του δρόμου λόγω της κίνησης, και όμως να νιώθω λες κ ο δρόμος είναι άδειος, λες κ η πόλη έχει σωπάσει κ γω είμαι πιο μόνη από ποτέ. 

Lonely night
"Photo From Google"

Δε τη φοβάμαι τη μοναξιά όμως γιατί έχω μάθει να τη χειρίζομαι προς όφελος μου. Ότι δε μας αρέσει έχουμε τη δύναμη να το δουλέψουμε και να το μεταμορφώσουμε σε κάτι πιο όμορφο και ελκυστικό. Μπορεί να μην επιλέγω πάντα πότε θα βρεθώ σε μία συγκεκριμένη κατάσταση, μπορώ όμως να προσαρμόσω τις συνθήκες στα μέτρα μου. 

Σίγουρα όλοι έχετε νιώσει κάποια στιγμή την ανάγκη να απομονωθείτε , να ξεφύγετε από τις υποχρεώσεις σας, να αποποιηθείτε τους ρόλους που σας επιβάλλει η καθημερινότητα έτσι ώστε να βρείτε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας. Ο Χρόνος μπορεί να είναι λίγος ωστόσο δεν έχει σημασία η ποσότητα αλλά η ποιότητα. Είναι σημαντικό να ξεκλέβετε λίγο χρόνο απ τις δουλειές σας, για ν ασχοληθείτε με σας, να αποτιμήσετε τις ενέργειες σας, να αξιολογήσετε τις στάσεις και τις αντιδράσεις σας, να πείτε μπράβο στον εαυτό σας για ότι κάνατε σωστά κ ότι θα προσπαθήσετε περισσότερο την επόμενη φορά για ότι δε σας άρεσε. 

Ίσως η Καλύτερη στιγμή για μια τέτοια αυτοαξιολόγηση είναι το βράδυ λίγο πριν κοιμηθείτε ώστε να κρίνετε τη μέρα Που πέρασε και να προετοιμαστείτε για την επόμενη. Ωστόσο εάν αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, μπορείτε να ασχοληθείτε με τη διεργασία του εαυτού σας οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμείτε αρκεί να είστε προετοιμασμένοι να διαπραγματευτείτε σκληρά με το πιο δυνατό σας αντίπαλο, το εγώ σας.

Έτσι την επόμενη φορά που ίσως νιώσετε μοναξιά και φοβηθείτε μην  χάσετε την ευκαιρία, εκμεταλλευτείτε τη και αφιερώστε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας. Θα εκπλαγείτε με το πόσα πράγματα θα ανακαλύψετε για εσας πού ούτε καν φανταζόσασταν. Η γνώση είναι δύναμη, πόσο μάλλον η αυτογνωσία.

Καλούς περιπάτους στους λαβυρίνθους της σκέψης σας εύχομαι!!!

⧫Chrysa Leimoni⧫

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Stay Tuned

 photo sunsetfacebook_zpsb37eb33f.png  photo sunsettwitter_zps4f1cb7d3.png  photo sunsetinstagram_zpsb21f3486.png  photo sunsetyoutube_zpsd9eeb186.png
Follow

Τα αγαπημένα σας!