Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

"Σχέσεις εξ αποστάσεως, τι δύσκολο πράγμα!"


Σχέσεις εξ αποστάσεως, τι δύσκολο πράγμα! Έρχονται στιγμές που χρειάζεται να αποχωριστείς ανθρώπους και καταστάσεις που αγαπούσες πολύ και είχες συνηθίσει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σου. Ένα κομμάτι πού δε το λογάριαζες σαν ξεχωριστή οντότητα και που ήταν μέρος της γλυκιάς σου ρουτίνας

Relationships from distance

"Photo From Google"

Ο καιρός περνάει όμως,  οι συνθήκες αλλάζουν,  οι ανάγκες διαφοροποιούνται και οι δρόμοι χωρίζουν. Ξαφνικά βρίσκεσαι αντιμέτωπος με μία κατάσταση που δεν σου αρέσει που δεν έχεις συνηθίσει, πού πιθανότατα δε διάλεξες και δε προσδοκούσες. Μια αβεβαιότητα σε κατακλύζειένα παράπονο σε πιάνει και ένα γιατί σε βασανίζει

Καλείσαι όμως να συνηθίσεις και να προσαρμοστείς στη νέα κατάσταση και τα καινούργια δεδομένα που προκύπτουν. Μία δύσκολη διαδικασία που απαιτεί χρόνο καθώς θα χρειαστεί να βάλεις πολλές φορές σε τάξη τις διαστρεβλωμένες σκέψεις σου που πηγάζουν από το ασυνείδητο σου. Κάθε αρχή και δύσκολη, λέει ο λαός και έχει απόλυτο δίκιο. Κάθε νέα περίσταση μας προκαλεί φόβο, άγχος και ανησυχία πως δεν είμαστε αρκετά ικανοί και πως δεν θα τα καταφέρουμε.

 Ωστόσο μερικές φορές η μόνη λύση είναι να παλέψεις με ότι έχεις...και ακόμα και στην περίπτωση που δεν έχεις τίποτα να παλέψεις ώστε το τίποτα να γίνει κάτι

Και ο καιρός περνάει,νέα άτομα έρχονται στη ζωή σου, καινούργιες εμπειρίες σε εμπλουτίζουν και γεμίζουν τον ελεύθερό σου χρόνο ωστόσο υπάρχει ακόμα ένα μικρό κενό που αποζητά επίμονα κάλυψη. Είναι δυνατόν να γνωρίσεις διάφορα νέα άτομα και να γοητευτείς από αυτά όμως αυτό δε σημαίνει ότι είναι άξια να καλύψουν το κενό σου. Και αυτό γιατί με το άτομο το οποίο αποχωρίστηκες σε ενώνουν βαθιά και ειλικρινή συναισθήματα που δοκιμάστηκαν επανειλημμένα και άντεξαν στο χρόνο. Και όσο μεγάλη και αν είναι η χιλιομετρική απόσταση δυο ψυχές που έζησαν μεγάλες και δυνατές στιγμές, πού ξεπέρασαν εμπόδια και αντιμετώπισαν δυσκολίες όπου άλλοι θα εγκατέλειπαν, πάντα θα βρίσκουν ένα δικό τους μοναδικό τρόπο να επικοινωνούν. Γιατί οι καρδιές ξέρουν να μιλούν καλύτερα απ' το στόμα.

Μία σχέση εξ αποστάσεως χαρακτηρίζεται γενικότερα από πολλές φουρτούνες και σκαμπανεβάσματα, όμως ο καλός καπετάνιος δεν εγκαταλείπει ποτέ το πλοίο και με τον καιρό μαθαίνει να χειρίζεται την τρικυμία με επιδέξιους τρόπους,καταλαγιάζοντας τα κύματα και επαναφέροντας την γαλήνη. 

Είναι εντυπωσιακή θα έλεγα η ικανότητα του ανθρώπου να προσαρμόζεται στις υπάρχουσες συνθήκες σαν πραγματικός χαμαιλέοντας. Μπορεί να μην είναι μια εύκολη διαδικασία, ωστόσο μπορεί να επιτευχθεί όταν το άτομο έχει κίνητρο, δύναμη θέλησης και έναν επιδιωκόμενο στόχο.

Κανείς δε μπορεί να καταλάβει πόσο πόνο είναι δυνατόν να κρύβει ένας τέτοιου είδους αποχωρισμός αν δεν το βιώσει ο ίδιος προσωπικά. Και όμως ακόμα και όταν όλα φαίνονται άσχημα, ακόμα και όταν σε παίρνει από κάτω, ακόμα και όταν νιώθεις πως δεν έχεις άλλη δύναμη να συνεχίσεις, τότε είναι που συνηδειτοποιείς πως αν όλο αυτό δεν άξιζε δεν θα είχε αρχίσει καθόλου, και αν είχε αρχίσει θα ξεθώριαζε εύκολα και γρήγορα. Όσο όμως συνεχίζεις να νιώθεις την καρδιά σου να χτυπάει δυνατά κάθε φορά που θα συναντήσεις τον άνθρωπο σου, όσο βλέπεις τα μάτια σου να λάμπουν από ευτυχία κάθε φορά που αντικρίζουν τα δικά του και όσο νιώθεις ότι όλο αυτό δίνει κάποιο νόημα στη ζωή σου, τότε αξίζει τον κόπο. 

Μερικές φορές οι φόβοι μας, μας κρατάνε δέσμιους και δεν αφήνουν την ψυχή μας να εκφραστεί ελεύθερα, για αυτό και μεις θα πρέπει να μάθουμε να τους καταπολεμούμε και να δίνουμε ευκαιρίες σε μας και στους άλλους, ευκαιρίες να γίνουμε αλλά και να κάνουμε τους άλλους ευτυχισμένους. Γιατί η ευτυχία είναι δικαίωμα όλων και ο καθένας από μας προσωπικά είναι σε θέση να γνωρίζει τι είναι αυτό που μπορεί να τον κάνει πραγματικά ευτυχισμένο.

Προσπάθεια, υπομονή και επιμονή, συναίσθημα, πάθος, ζήλια, τσακωμοί, συζητήσεις, δώρα,αγκαλιές, φιλιά, συμβιβασμοί , εκπλήξεις, απογοητεύσεις και ενθουσιασμοί, είναι μερικές από τις λέξεις που αντικατοπτρίζουν όλων των ειδών των σχέσεων συμπεριλαμβάνοντας ακόμα και τις σχέσεις εξ αποστάσεως....διότι στην ουσία δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές, υπάρχει μόνο ένα μικρό τεχνικής φύσεως πρόβλημα το οποίο όμως είναι δυνατόν να ξεπερασθεί όταν γνωρίζεις πως οι δρόμοι σας αργά ή γρήγορα θα διασταυρωθούν ξανά όχι γιατί πρέπει, όχι γιατί είναι αναγκαστικό ή είναι κάποιου είδους στοίχημα αλλά γιατί το θες, το λαχταράς και το γνωρίζεις ενστικτωδώς πως εσύ είσαι για εκείνον και εκείνος για σένα.

⧫Chrysa Leimoni⧫


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Stay Tuned

 photo sunsetfacebook_zpsb37eb33f.png  photo sunsettwitter_zps4f1cb7d3.png  photo sunsetinstagram_zpsb21f3486.png  photo sunsetyoutube_zpsd9eeb186.png
Follow

Τα αγαπημένα σας!