Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Μουσική, ο καλύτερος τρόπος έκφρασης


Η μουσική αποτελεί έναν από τους πιο εύκολους και αποτελεσματικούς τρόπους έκφρασης των σκέψεων και των συναισθημάτων μας. 

Μουσική

"Photo From Google"

. Η τεράστια ποικιλία που υφίσταται στη δισκογραφία είναι σε θέση να καλύψει κάθε είδος γούστου και ενδιαφέροντος. Άτομα ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, ηλικίας ακούν μουσική διότι αυτή τους βοηθάει να φέρουν στην επιφάνεια κρυμμένα στοιχεία του χαρακτήρα τους. Έχει αποδειχθεί ότι η μουσική έχει τεράστιες επιδράσεις στην ψυχολογία των ατόμων. Ανάλογα με το είδος της μπορεί να ξεσηκώσει τα πλήθη αλλά και να τα κατευνάσει.

Δεν είναι τυχαίο αλώστε ότι πολλές εγκυμονούσες επιλέγουν να ακούν συγκεκριμένα αγαπημένα τους κομμάτια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους νιώθοντας έτσι πιο ανάλαφρες, απαλλαγμένες από άγχη και φόβους κάνοντας τες να νιώθουν πιο κοντά με το νεογνό. Η μουσική ενώνει αλλά πολύ περισσότερο απελευθερώνει. Το άκουσμα και μόνο μιας μελωδίας ακόμη και χωρίς λόγια είναι δυνατόν να φέρει στην επιφάνεια πλήθος σκέψεων που μέχρι τότε δεν είχαν βρει ποτέ μια διέξοδο. Πόσο μάλλον όταν οι στίχοι ενός τραγουδιού αντικατοπτρίζουν μια παρόμοια κατάσταση με αυτή στην οποία βρίσκεται το άτομο που το ακούει. Τότε η σύνδεση μεγαλώνει. Το άτομο ακούει ξανά και ξανά το ίδιο τραγούδι δίχως να το βαριέται διότι νιώθει να ταυτίζεται με τον ερμηνευτή/ερμηνεύτρια.

 Σε καθημερινή βάση οι άνθρωποι συνηθίζουν να αφιερώνουν τραγούδια στους δικούς τους ανθρώπους θέλοντας να τους γνωστοποιήσουν τα αισθήματα τους προς αυτούς. Όταν επομένως φοβόμαστε να εκφραστούμε αυτοπροσώπως για τους δικούς μας λόγους, τότε τι καλύτερο από το να αφήσουμε ένα τραγούδι να μιλήσει εκ μέρους μας...
"Για αυτό και οι άνθρωποι θέλουν να ακούν τραγούδια με τις λέξεις που φοβούνται να πουν". 

⧫Chrysa Leimoni⧫

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Stay Tuned

 photo sunsetfacebook_zpsb37eb33f.png  photo sunsettwitter_zps4f1cb7d3.png  photo sunsetinstagram_zpsb21f3486.png  photo sunsetyoutube_zpsd9eeb186.png
Follow

Τα αγαπημένα σας!