Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Ανθρώπινες σχέσεις


Σε αυτή τη ζωή ερχόμαστε και φεύγουμε μόνοι μας, στην πορεία όμως βρίσκουμε τα άτομα εκείνα που θα μας συντροφεύσουν στο πιο όμορφο και συνάμα δύσκολο ταξίδι μας. Άλλους τους διαλέγουμε κατόπιν προσωπική μας επιλογής και σε αυτούς δίνουμε την ονομασία «φίλοι» και άλλοι είναι εκεί δίπλα μας θέλουμε δεν θέλουμε χωρίς να το επιλέξουμε και αυτοί είναι η «οικογένεια» μας.



"Photo From Pexels"

Ένας άνθρωπος για να νιώσει πλήρης στην ζωή του χρειάζεται και τα δύο. Η οικογένεια είναι ένας σταθερό σημείο αναφοράς στο οποίο μπορείς να τρέχεις όποτε νιώσεις την ανάγκη. Είναι οι άνθρωποι που δεν θα σου ζητήσουν ανταλλάγματα, είναι εκείνοι οι οποίοι θα σε αγαπήσουν πιο πολύ και από τον ίδιο τους τον εαυτό και είναι εκείνοι που θα έδιναν και τη ζωή τους για χάρη σου αν χρειαζόταν.

Μπορεί συχνά να γκρινιάζουμε για το πόσο καταπιεστικοί είναι οι γονείς μας, για το πόσο μας περιορίζουν, για το πόσο δεν μας καταλαβαίνουν και για το πόσο φοβικοί είναι απέναντι μας. Συνήθως οι περισσότερες φράσεις τους αρχίζουν με το «μη», μη κάνεις αυτό, μη κάνεις εκείνο. Και όμως έρχεται κάποια στιγμή που κατανοείς που αποσκοπούσαν όλα αυτά και πόσο τυχερός πρέπει να αισθάνεσαι που έχεις κοντά σου άτομα που θέλουν να σε προστατέψουν από τη κάθε πιθανή κακοτοπιά. Μπορεί ο τρόπος τους μερικές φορές να υπερβαίνει το κανονικό αλλά πίσω από όλα αυτά τα «μη» είναι σίγουρο ότι κρύβεται μια τεράστια δόση αγάπης που εκφράζεται μέσω της υπερπροστατευτικότητας. Μπορεί αυτό να μην είναι και το πιο σωστό, ναι σίγουρα δεν είναι, αλλά ποιος μπορεί να καθορίσει τι είναι σωστό και τι λάθος και ποιος μπορεί να κρίνει χωρίς να είναι σίγουρος ότι αργότερα δεν θα κάνει κ αυτός το ίδιο σε ανάλογη θέση;

Για αυτό κάθε φορά που οι γονείς σας σας λένε να προσέχετε και να μη κάνετε εκείνο και το άλλο να τους αγαπάτε λίγο παραπάνω γιατί αυτό σημαίνει ότι ανήκετε μέσα στους πιο τυχερούς ανθρώπους που είχαν την τύχη να γεννηθούν μέσα σε μια οικογένεια που δε θα σου αφήσει ποτέ το χέρι στις δύσκολες στιγμές, θα σε καθοδηγεί και θα σε προστατεύει όσο περισσότερο μπορεί.

Και αν καμιά φορά υπάρχουν προβλήματα συνεννόησης με την οικογένεια τότε υπάρχει και μια άλλη διέξοδος αυτή που οδηγεί στους φίλους σου. Μα και αυτοί ένα είδος οικογένειας είναι απλά λίγο διαφορετικό. Είναι άτομα που έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο και στις δυσκολίες και άντεξαν, είναι άτομα που σου στάθηκαν όταν όλοι οι άλλοι είχαν φύγει, είναι αυτοί στους οποίους δε χρειάζεται να πεις πολλά, που μπορούν να διαβάσουν τα μάτια σου και να καταλάβουν τι έχεις πριν καν καταλάβεις εσύ ο ίδιος.

Οι φίλοι βρίσκονται εκεί για να αποφορτίσουν καταστάσεις και να επαναφέρουν την αρχική ισορροπία. Σημειωτέον δε χρειάζεται να είναι πολλοί συνήθως ένας αρκεί για να το καταφέρει. Η σχέση σου μαζί του χτίζεται σιγά σιγά και σε καθημερινή βάση και όσο πιο πολύ δένεστε τόσο πιο πολύ νιώθεις την ανάγκη να μην τον αφήσεις να φύγει ποτέ, να τον κρατήσεις εκεί δίπλα σου ώστε να χρωματίζει κάθε γκρίζα μέρα της ζωής σου.

Για αυτό ευλογημένοι οι άνθρωποι που έχουν έστω το ένα από τα δύο στην ζωή τους είτε αυτό λέγεται οικογένεια είτε φίλοι. Πόσο μάλλον αυτοί που έχουν και τα δύο. 

⧫Chrysa Leimoni⧫

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Stay Tuned

 photo sunsetfacebook_zpsb37eb33f.png  photo sunsettwitter_zps4f1cb7d3.png  photo sunsetinstagram_zpsb21f3486.png  photo sunsetyoutube_zpsd9eeb186.png
Follow

Τα αγαπημένα σας!