Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Η αυτοφροντίδα είναι αξία ανεκτίμητη!



Ένα κύμα αναστάτωσης, καχυποψίας, φόβου και ανασφάλειας έχει φωλιάσει το τελευταίο διάστημα στις καρδιές μας.

Είναι γεγονός. Μια επιδημία μας έχει βγάλει εκτός της τροχιάς μας.

Τάραξε τις μέχρι τώρα συνήθειες μας, ταρακούνησε τα πιστεύω μας, άλλαξε την κοσμοθεωρία μας.

Ο τρόμος είναι χαραγμένος στα μάτια και τις φωνές πολλών ανθρώπων, οι οποίοι όμως συνεχίζουν πάση θυσία να προσπαθούν για το καλύτερο.

selfcare is value

"Photo from Google"

Πρωτόγνωρες οι καταστάσεις, πρωτόγνωρες και οι αντιδράσεις, οι κινήσεις μας.

Είναι αλήθεια πως δεν ήμασταν συνηθισμένοι σε τέτοια συμβάντα, όμως η καθημερινότητα για άλλη μια φορά έρχεται να μας δείξει πόσο ανατρεπτική είναι και πως πολλά πράγματα συχνά ξεφεύγουν του ελέγχου μας.

Δεν είναι εύκολο να το αποδεχτείς πάντα αυτό.

Πως με τόση πρόοδο η επιστήμη, δεν είναι ικανή να αντιμετωπίσει έναν ιό.

Οι νέες συνθήκες και τα νέα δεδομένα χρειάζονται πάντα χρόνο και υπομονή μέχρις ότου ενσωματωθούν στην πραγματικότητα μας.

Μπορεί όλη αυτή η κατάσταση να μας έφερε μπροστά σε μια νέα πρόκληση, όμως μας δίνει και μια ευκαιρία να δείξουμε την υπευθυνότητα και το σεβασμό μας τόσο απέναντι στους εαυτούς μας όσο και απέναντι στους άλλους (δικούς μας και μη).

Σίγουρα δεν βρίσκονται όλα στον δικό μας έλεγχο, σίγουρα περιμένουμε βοήθεια από τους ειδικούς, οι οποίοι πραγματικά παλεύουν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους για να μας θωρακίσουν, όμως απαραίτητη είναι και η δική μας συμβολή.

Η αυτοφροντίδα είναι αξία ανεκτίμητη που μεταλαμπαδεύεται μέσα στις οικογένειες.
 Ο καθένας μας θα πρέπει να δείχνει την αγάπη προς τον εαυτό του φροντίζοντάς τον και με αυτή την μικρή και απλή κίνηση αυτόματα φροντίζει και τους άλλους γύρω του.

Καθώς ως γνωστόν το πέταγμα μιας πεταλούδας στον Αμαζόνιο, μπορεί να φέρει βροχή στην Κίνα.

 Με λίγα λόγια, αν ο καθένας από εμάς φροντίζει τόσο για την προσωπική του υγιεινή όσο και για την ψυχική του ηρεμία και προστασία, τότε ένα ευρύτερο σύνολο ανθρώπων θα απολαμβάνει τα προνόμια μιας κοινωνίας που σέβεται, εκτιμά και αγαπά τους ανθρώπους που την απαρτίζουν.

#Μένουμε σπίτι φροντίζοντας να κάνουμε πράγματα που προάγουν την ψυχική μας ανθεκτικότητα μένοντας ήρεμοι και έτοιμοι να βοηθήσουμε και να βοηθηθούμε με όλους τους δυνατούς τρόπους.




⧫Chrysa Leimoni⧫

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Stay Tuned

 photo sunsetfacebook_zpsb37eb33f.png  photo sunsettwitter_zps4f1cb7d3.png  photo sunsetinstagram_zpsb21f3486.png  photo sunsetyoutube_zpsd9eeb186.png
Follow

Τα αγαπημένα σας!