Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Το φθινόπωρο είναι εποχή για να κινητοποιηθούμε




Το φθινόπωρο μπορεί να είναι ενίοτε κάπως μελαγχολικό, όμως σηματοδοτεί την καινούργια αρχή.

Είναι η εποχή που πρέπει να ανασκουμπωθείς, να οργανωθείς, και να αρχίσεις να υλοποιείς τους φετινούς στόχους σου σε προσωπικό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο. 

Δεν πρέπει να μας ρίχνει ψυχολογικά και να μας κλείνει στο καβούκι μας. Αντιθέτως, το φθινόπωρο είναι η εποχή για να κινητοποιηθούμε. 

Autumn

"Photo by H. Emre from Pexels"


Κάθε εποχή έχει την χάρη της! 
Το καλοκαίρι έρχεται για να δώσει χώρο στα κουρασμένα κορμιά και τις ταλαιπωρημένες ψυχές μας ώστε να ξαποστάσουν, να πατήσουν παύση και να γεμίσουν ενέργεια και αισιοδοξία. 

Το φθινόπωρο έρχεται δυναμικά, ως η συνέχεια του καλοκαιριού για να μας βοηθήσει να διοχετεύσουμε όλη αυτή την ενέργεια σε κάτι πραγματικά όμορφο και δημιουργικό.

Είναι σημαντικό να μη σπαταλάμε το χρόνο μας σε πράγματα ανούσια και κενά που δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για μας, αλλά τα υλοποιούμε απλώς για να εκπληρώσουμε ανάγκες και επιθυμίες άλλων.

Φέτος το φθινόπωρο, λοιπόν, ξεκίνα κάτι που πραγματικά σου αρέσει, κάτι που πάντα επιθυμούσες και μέχρι τώρα δεν τόλμαγες να κάνεις.

Δώσε τον απαραίτητο χρόνο στον εαυτό σου να μάθει και να εξοικειωθεί με το αντικείμενο ενασχόλησης που έχεις επιλέξει.

 Προσοχή! Μην είσαι αυστηρός με τον εαυτό σου.

Κανείς δεν γεννήθηκε τέλειος και πανέτοιμος, ακόμη και για κάτι που πάντα ήθελε.

Χρειάζεται υπομονή και επιμονή. 

Έπειτα, όλα θα κυλήσουν ομαλά και εσύ θα πάψεις να αισθάνεσαι την μονοτονία άλλων φθινοπώρων. 

Όσο καλύτερος γίνεσαι, τόσο θα αυξάνει η αυτοπεποίθησή σου και τόσο θα μεγαλώνει το κίνητρό σου για εμπλοκή σε δραστηριότητες. 

Όσο περισσότερο αναμειγνύεσαι με κόσμο, τόσο θα αυξάνεις τον κύκλο σου και θα γίνεσαι πιο κοινωνικός. 

Το ότι μπορεί να αυξήσεις την κοινωνικότητά σου δεν σημαίνει ότι πρέπει να μιλάς σε όλους αδιακρίτως. Φυσικά και μπορείς να κάνεις την επιλογή των ανθρώπων με τους οποίους θέλεις να έρθεις πιο κοντά, απλώς η ανάπτυξη της κοινωνικότητας θα σου δώσει την ευκαιρία να πλησιάσεις πιο εύκολα τους ανθρώπους εκείνους που εσύ θα επιλέξεις. 

Φθινόπωρο, λοιπόν, μια εποχή που σηματοδοτεί νέα ξεκινήματα και αυτό μόνο χαρά και αισιοδοξία μπορεί να μας γεμίσει!

Απολαύστε το!

⧫Chrysa Leimoni⧫

6 σχόλια:

  1. Πάντα έβρισκα μια αισιοδοξία στο φθινόπωρο, στις αλλαγές του και τα νέα ξεκινήματα. Καλό το καλοκαίρι αλλά κάποια στιγμή πρέπει όλα να ξαναβρίσκουν τους ρυθμούς τους. Καλή σεζόν να έχουμε!
    Άλκηστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισχύει! Κάθε εποχή έχει τα συν και τα πλην της! Κάθε αλλαγή πρέπει να τη βλέπουμε με αισιοδοξία και να προσαρμοζόμαστε στην κάθε κατάσταση! Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου Άλκηστη!

      Καλό απόγευμα να έχεις!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα! Δίκαιο έχεις γιατί Φθινόπωρο για μένα σημαίνει αρχή σχολείων, μαθήματα, οργάνωση και μου αρέσει εντέλει! Ωρα για ανασυγκρότηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Έτσι, το σημαντικό είναι να κάνουμε πράγματα που μας αρέσουν! Από εκεί και πέρα όλα τα άλλα βρίσκονται! Σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου! Να έχεις μια υπέροχη μέρα!

      Διαγραφή
  3. Θα με βρεις απόλυτα σύμφωνη! Και εμένα μου αρέσει να εκμεταλλεύομαι το φθινόπωρο, ως αφορμή για αλλαγές και νέα ξεκινήματα!
    Μακάρι το φετινό φθινόπωρο να μας χαρίσει όμορφες στιγμές, εμπνεύσεις κι αφορμές για ανανέωση.
    Πολλά φιλιά 🍁🍂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι Μαρίνα μου κάθε χρόνος να ναι και καλύτερος! Να κοιτάμε πίσω και να νιώθουμε ευχαριστημένοι και γεμάτοι από τη χρονιά που πέρασε!

      Καλή σου μέρα! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή

Stay Tuned

 photo sunsetfacebook_zpsb37eb33f.png  photo sunsettwitter_zps4f1cb7d3.png  photo sunsetinstagram_zpsb21f3486.png  photo sunsetyoutube_zpsd9eeb186.png
Follow

Τα αγαπημένα σας!