Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Μην είσαι καχύποπτος και ανασφαλής


"Τα πάντα ρει" έλεγε ο Ηράκλειτος και είχε απόλυτο δίκιο. 

Τα σταθερά, τα μόνιμα, τα δεδομένα πράγματα σε αυτή τη ζωή είναι ελάχιστα, αν όχι μηδαμινά. Η σιγουριά έχει εξαφανιστεί και τη θέση της έχει δώσει στην ανασφάλεια και την καχυποψία.


"Photo From Google"

Δύο μέγιστα κακά της ανθρώπινης συμπεριφοράς. 
Η ανασφάλεια έχει να κάνει κυρίως με μας. Αφορά τις αδυναμίες μας, τη χαμένη μας ελπίδα, τη τσακισμένη μας αυτοπεποίθηση, τους φόβους μας. Οι ανασφάλειες είναι αυτές που μας οδηγούν στο βούρκο. 

Το στενάχωρο είναι πως πολλές φορές καταδικάζουμε εμείς οι ίδιοι τους εαυτούς μας ενώ στην πραγματικότητα αυτές οι ανασφάλειες δεν έχουν κανένα αντίκρυσμα στην πραγματικότητα.
Είναι καθαρά "πλάσματα" της φαντασίας μας που μετατρέπονται στους χειρότερους μας εφιάλτες.

Από την άλλη, η καχυποψία που έχει φωλιάσει στην καρδιά μας έχει  να κάνει κυρίως με τους άλλους. Αυτό οφείλεται στην έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στους ανθρώπους. Δυστυχώς, μερικές άσχημες εμπειρίες μας είναι ικανές να αλλάξουν ολόκληρη την κοσμοθεωρία μας.

Συνεπώς γινόμαστε πιο διστακτικοί και κλειστοί. Απομονωνόμαστε για να μη πληγωθούμε ξανά αφήνοντας ενδεχομένως έξω από την ζωή μας και ανθρώπους που πραγματικά θα ήταν θείο δώρο αν ήταν μέσα σε αυτή.

Το αποτέλεσμα;

Καταστροφή. Χάος. Απογοήτευση. Θλίψη.

Άσχημα συναισθήματα. Δύσκολα διαχειρίσιμα.

Επειδή, όμως, ακριβώς, τα πάντα ρει, τίποτα δε μένει μονίμως στον αρνητικό πόλο. Τα πράγματα, οι συνθήκες, οι άνθρωποι, όλα ανακυκλώνονται.. Ξανά και ξανά. Όπως μετά από κάθε βροχή, βγαίνει πάντα το ουράνιο τόξο, έτσι και μετά από μια αναποδιά, συμβαίνει πάντοτε κάτι καλό.

Και αυτό είναι νόμος. Νόμος άγραφος μεν, ισχύων δε.

Ξέρω, είναι δύσκολο πολύ να βρεις τη χαμένη σου ελπίδα, να ξεκινήσεις να ονειρεύεσαι πάλι, να βάλεις φρένο στους φόβους σου, να χαμογελάς στην ζωή....

Δεν είναι κρίμα, όμως, να μην προσπαθήσεις καν;

Για αυτό κλείσε τα μάτια σου, ονειρέψου την ευτυχία σου και βάλε τα δυνατά σου για να φτάσεις όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτή.

Και να μην ξεχνάς, πως τα πάντα ρει, και αυτό μερικές φορές ίσως είναι και για καλό.

⧫Chrysa Leimoni⧫

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Stay Tuned

 photo sunsetfacebook_zpsb37eb33f.png  photo sunsettwitter_zps4f1cb7d3.png  photo sunsetinstagram_zpsb21f3486.png  photo sunsetyoutube_zpsd9eeb186.png
Follow

Τα αγαπημένα σας!