Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Η αδικία είναι καταστροφική



Όλοι κάποια στιγμή στην ζωή μας ίσως νιώσαμε πως μας αδικήσανε, πως δεν μας φέρθηκαν όπως μας άξιζε, πως μας κακομεταχειρίστηκαν άλλοι για δικούς τους σκοπούς και συμφέροντα.

Είναι πολύ πιθανό, μάλιστα, αυτό να έχει συμβεί παραπάνω από μια φορά. Γιατί οι κακοπροαίρετοι και οι κακόβουλοι αυτού του κόσμου, δυστυχώς αυξάνονται και πληθύνονται. Και το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να εκμεταλλεύονται ανθρώπους είτε μιλάμε για εκμετάλλευση σε συναισθηματικό επίπεδο, είτε σε φιλικό ή εργασιακό.


"Photo From Google"

Το αίσθημα της αδικίας που θα νιώσουμε είναι πάντα το ίδιο επίπονο. Κι όσο μεγαλύτερη η αδικία που τελείται εις βάρος  μας, τόσο πιο έντονα και τα συναισθήματα θυμού και αγανάκτησης που μας κυριεύουν.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων, δεν θα πω έχει γεννηθεί, μάλλον έχει μάθει θα έλεγα να κοιτάει το συμφέρον της και να προσαρμόζεται κατά το δοκούν στην εκάστοτε περίπτωση. Εκεί που μπορείς να αποκομίσεις τα περισσότερα, εκεί πηγαίνεις. 

Γιατί οι άνθρωποι έχουμε και το άλλο το κακό, είμαστε αχάριστοι. Ποτέ δεν είμαστε ευχαριστημένοι με όσα έχουμε. Πάντα κάτι λείπει, πάντα κάτι περισσότερο θα είναι επιθυμητό, πάντα θα θέλουμε αυτό που δεν έχουμε, μέχρι να το αποκτήσουμε και να θελήσουμε κάτι άλλο.

Έτσι καταλήγουμε να γινόμαστε βάρβαροι, άψυχα ρομποτάκια χωρίς κανένα συναίσθημα που παλεύουν να ανελιχτούν και να ξεχωρίσουν. Λες και αυτός είναι ο μεγαλύτερος θησαυρός του κόσμου. 

Και πάει η "ανθρωπιά" μας περίπατο. Τυφλωνόμαστε από την απληστία μας και πατάμε επί πτωμάτων για να κερδίσουμε αυτό που επιθυμούμε. 

Και όλα αυτά, γιατί; 

Για να καταλήξουμε τελικά στην κορυφή αλλά μόνοι μας; 
Γιατί όταν φτάσουμε εκεί, κανένας δε θα ναι δίπλα μας πια για να μοιραστούμε τη χαρά μας. Όλοι θα έχουν εξαφανιστεί ή μάλλον όλους θα τους έχουμε διώξει εμείς από δίπλα μας με τη συμπεριφορά μας.

Και τότε είναι που θα αντιληφθούμε, πως ότι κάναμε κανένα απολύτως νόημα δεν είχε. Γιατί ακόμη και στον παράδεισο να βρίσκεσαι, αν δεν έχεις με ποιον να τον μοιραστείς, θα ναι σαν να είσαι στην κόλαση.

⧫Chrysa Leimoni⧫

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Stay Tuned

 photo sunsetfacebook_zpsb37eb33f.png  photo sunsettwitter_zps4f1cb7d3.png  photo sunsetinstagram_zpsb21f3486.png  photo sunsetyoutube_zpsd9eeb186.png
Follow

Τα αγαπημένα σας!