Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Η αισιοδοξία είναι τρόπος ζωής


Η Ευφροσύνη-Μυρτώ Πολυχρόνη μας γράφει,

  Η οπτική γωνία μέσα από την οποία βλέπουμε τα πράγματα είναι για τον καθένα από εμάς διαφορετική. Μάλιστα, σε μία εποχή, όπου βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από πληθώρα αρνητικών μηνυμάτων, γινόμαστε, χωρίς ίσως να το θέλουμε, λιγότερο αισιόδοξοι για το παρόν και το μέλλον μας.

Ας το παραδεχθούμε εξάλλου. Πολλές είναι οι φορές που βυθιζόμαστε αργά στα προσωπικά μας προβλήματα. Δεν θα προσπαθήσω να σας πείσω με θεωρίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ούτε θα σας κουράσω με βαθυστόχαστες σκέψεις με καλά κρυμμένα νοήματα.

Hapinees is way of thinking

"Photo From Google"

Άλλωστε η αισιοδοξία βρίσκεται κρυμμένη σε καλά κρυμμένα γεγονότα και αξίες που δεν τα πιάνει το μάτι σου με την πρώτη. Η αισιοδοξία είναι τρόπος ζωής. Οφείλεις μάλιστα στον εαυτό σου, να του χαρίσεις την πολύτιμη αυτή ενέργεια, για να μπορέσει να αντέξει τις δυσκολίες.

Ναι, δυστυχώς η αισιοδοξία δεν υπόσχεται να εξαλείψει τις δυσκολίες που ενδέχεται να προκύψουν στην ζωή σου.

Θα βρεις την αισιοδοξία τόσο εύκολα μέσα στα μάτια ενός αθώου παιδιού, που λάμπει από ευτυχία. Θα αναγνωρίσεις την αίσθηση αυτή μέσα από την ξαφνική ανοιξιάτικη δροσιά, όταν πέφτει το σούρουπο,ενώ θα γεμίζει η ψυχή σου με το καθαρό οξυγόνο.

Θα γαληνέψεις άμα αφουγκραστείς τη βροχή και μυρίσεις το βρεγμένο χώμα. Θα τη βρεις ακόμα στο αυθόρμητο χαμόγελο ενός περαστικού, που θα σου φτιάξει τη μέρα και στην ανιδιοτελή βοήθεια φίλων και αγνώστων.

Όλη η θετική ενέργεια, που θα εκπέμπεις, θα γυρνά πίσω σε σένα και θα εξαπλώνεται.

Για αυτό ψάξε τη χαρά στα μικρά, απλά πράγματα και κάνε τη ζωή σου λίγο πιο ήρεμη και όμορφη. Μη ξεχνάς δεν έχουν πέσει όλα τα προβλήματα του κόσμου πάνω σου. Ακόμα, όμως, και αν έτσι νιώθεις, βγές έξω από το σπίτι, πήγαινε στη φύση, πάρε μία βαθιά ανάσα και ξεκίνα να ονειρεύεσαι...και όλα αυτά με μηδαμινό κόστος.

Κλείσε το μάτι στην ζωή και αυτή θα σου χαμογελάσει!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Stay Tuned

 photo sunsetfacebook_zpsb37eb33f.png  photo sunsettwitter_zps4f1cb7d3.png  photo sunsetinstagram_zpsb21f3486.png  photo sunsetyoutube_zpsd9eeb186.png
Follow

Τα αγαπημένα σας!