Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

"Παππούδες, οι καλύτεροι φίλοι των παιδιών"


   Οι παππούδες και οι γιαγιάδες αποτελούν αγαπητά μέλη της ελληνικής οικογένειας.
Είναι οι άνθρωποι εκείνοι οι οποίοι προσπαθούν να κρατήσουν την οικογένεια ενωμένη και αγαπημένη. Βοηθούν στο σπίτι με κάθε τρόπο, ωστόσο πολύ συχνά αναλαμβάνουν και την δημιουργική ενασχόληση με τα πολυαγαπημένα τους εγγόνια.


"Photo From Google"

Ειδικά όταν αυτά βρίσκονται σε μικρές τρυφερές ηλικίες, οι παππούδες και οι γιαγιάδες απολαμβάνουν την παρέα μαζί τους.Γίνονται προστατευτικοί, αλλά την ίδια στιγμή είναι έτοιμοι να ικανοποιήσουν κάθε "παράλογο" καπρίτσιο τους για να τα ευχαριστήσουν.

Αφιερώνουν ώρες ατελείωτες στο παιχνίδι μαζί τους. Γίνονται εφευρετικοί. Πολλές φορές γίνονται "δάσκαλοι". Τα μαθαίνουν να κάνουν ποδήλατο,κούνια, μονόζυγο. Τα επιβραβεύουν για κάθε προσπάθεια και χαίρονται να καμαρώνουν κάθε μικρο επίτευγμά τους.

Ωστόσο, οι παππούδες και οι γιαγιάδες δεν μαθαίνουν μόνο παιχνίδια στα εγγόνια αλλά τους δίνουν και μαθήματα ζωής. Η κάθε ιστορία τους από την έμπειρη μέχρι τότε ζωή τους, αποτελεί πηγή μάθησης και ενδιαφέροντος για ένα μικρό παιδί που τώρα ανακαλύπτει τον κόσμο. Είναι εκεί για να τους εμφυσήσουν και να τους μεταλαμπαδεύσουν αξίες ζωής όπως αγάπη, σεβασμός, εκτίμηση, τιμιότητα, εμπιστοσύνη, ειλικρίνεια και σκληρή δουλειά.

Πολλές φορές οι ίδιοι γίνονται το λαμπρό παράδειγμα.

Η σχέση παππούδων-εγγονών, επομένως, είναι άκρως σημαντική. Χτίζεται από μικρή ηλικία, και βάζει τα θεμέλια για τις επόμενες κοινωνικές σχέσεις του παιδιού, 

Ακόμη και όταν μεγαλώσουν τα παιδιά, πάντα οι παππούδες και οι γιαγιάδες κατέχουν μία υψηλή θέση στην καρδιά τους. Γιατί είναι οι άνθρωποι εκείνοι που ήταν πάντα το καταφύγιο τους, ήταν οι σύμβουλοί τους, η παρέα τους, οι οδηγοί τους σε κάθε μικρό βήμα, σε κάθε καινούριο ξεκίνημα μέχρι και την ενήλικη ζωή. 

Αν λοιπόν, είχατε και σεις έναν παππού και μία γιαγιά όπως οι παραπάνω, τότε θα πρέπει να νιώθετε ευλογημένοι και τυχεροί στην ζωή σας. 



Για αυτό να μην ξεχνάτε να δείχνετε την αγάπη σας σε αυτούς τους ανθρώπους έμπρακτα ανά πάσα στιγμή, ανταποδίδοντας τους με αυτόν τον τρόπο στο ελάχιστο όσα έκαναν εκείνοι για εσάς όλα αυτά τα χρόνια.

⧫Chrysa Leimoni⧫

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Stay Tuned

 photo sunsetfacebook_zpsb37eb33f.png  photo sunsettwitter_zps4f1cb7d3.png  photo sunsetinstagram_zpsb21f3486.png  photo sunsetyoutube_zpsd9eeb186.png
Follow

Τα αγαπημένα σας!