Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

"Απρόσμενες ανατροπές"


Υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται έτσι ξαφνικά στην ζωή σου...από το πουθενά. Εκεί που νόμιζες πως όλα τα πράγματα γύρω σου είχαν ένα συγκεκριμένο χρώμα ξαφνικά ανακαλύπτεις 10.000 επιπλέον αποχρώσεις τις οποίες δεν είχες ανακαλύψει ακόμα.





Μερικές φορές οι εμπειρίες που έχεις ζήσει σε κάνουν να είσαι πολύ δύσπιστος και επιφυλακτικός απέναντι στους καινούριους ανθρώπους που συναντάς. Μπορεί για αυτό το λόγο να δίνεις την εντύπωση του ξινού και σνομπ ανθρώπου...του αντιπαθητικού...αυτού που κανείς δεν θα ήθελε να πλησιάσει και να ασχοληθεί περαιτέρω μαζί του.

Κι όμως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που με υπομονή και ηρεμία έρχονται και στα ανατρέπουν όλα. Θα μου πείτε μπορεί ένας άνθρωπος υπομονετικός να ναι συνάμα και ανατρεπτικός;

Κι όμως μπορεί...

Οι άνθρωποι αυτοί είναι ανεκτίμητης αξίας. Είναι εκείνοι τους οποίους δεν τους παίρνει το μάτι σου. Είναι εκείνοι για τους οποίους σκέφτεσαι "και τι μπορεί να μου προσφέρει εμένα αυτός; ". Κι όμως πόσο έξω νιώθεις ότι έχεις πέσει όταν με έκπληξη ανακαλύπτεις πως είναι εκείνοι οι οποίοι έχουν τον τρόπο να σε ξεκλειδώσουν...να σε κάνουν να αφεθείς..να εμπιστευτείς...να νιώσεις ασφαλής...

Είναι εκείνοι που με τις ξεκάθαρες πράξεις τους και τα σταράτα τους λόγια σου δείχνουν πως τα πράγματα στην ζωή δεν είναι μόνο άσπρο ή μαύρο...σου ανοίγουν νέους ορίζοντες...σε γεμίζουν ενέργεια...ελπίδα...και όρεξη για ζωή.

Είναι εκείνοι οι οποίοι θα σταματήσουν για να ακούσουν τι έχεις να πεις...είναι εκείνοι οι οποίοι θα σε στηρίξουν και θα σε υποστηρίξουν γιατί πιστεύουν σε σένα.

Και αν όλο αυτό δεν είναι ανατροπή; Τότε τι είναι; Ολόκληρη η κοσμοθεωρία σου αναποδογυρίζει και αυτοί είναι οι μόνοι υπεύθυνοι.

Αν λοιπόν, τύχει να γνωρίσετε και σεις έναν άνθρωπο υπομονετικό..ήσυχο..κλειστό που δεν τον πιάνει τον μάτι σας...που απορείτε αν έχει να σας δώσει κάτι και τι κάτι θα ναι αυτό...μην του κλείσετε την πόρτα...απλά δώστε του λίγο χώρο στη ζωή σας και είναι σχεδόν βέβαιο πως αυτός θα βρει τρόπο κάθε μέρα να τρυπώνει όλο και περισσότερο σε αυτή. Θα εκμεταλλευθεί το ελάχιστο που του δίνετε και θα το κάνει τεράστιο.

Δώστε ευκαιρίες στους ανθρώπους να σας δώσουν ότι καλύτερο έχουν και μη φοβάστε μη τυχόν και κάνετε λάθος...μη τυχόν και την πατήσετε...μη σας κοροιδέψουν... μη σας πληγώσουν... μη...μη...μη...

Αν φοβόμασταν συνεχώς δε θα κάναμε τίποτα στη ζωή μας...η ζωή θέλει ρίσκο και που ξέρετε ίσως η τύχη σας χτυπήσει και εσάς την πόρτα...αν δεν αφεθείτε όμως δε θα μάθετε ποτέ.

Καλές γιορτές να έχετε...να χαμογελάτε και  να μη ξεχνάτε να ρισκάρετε !!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Stay Tuned

 photo sunsetfacebook_zpsb37eb33f.png  photo sunsettwitter_zps4f1cb7d3.png  photo sunsetinstagram_zpsb21f3486.png  photo sunsetyoutube_zpsd9eeb186.png
Follow

Τα αγαπημένα σας!