Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Φιλία εστί



Μερικές φορές νομίζεις ότι έχεις βρει και έχεις κατασταλάξει στο ποια άτομα θέλεις να είναι δίπλα σου. Έχεις κάνει την επιλογή σου και είσαι διατεθειμένος να κάνεις και τις πιο μεγάλες θυσίες για έναν φίλο που πιστεύεις ότι είναι άξιος της εμπιστοσύνης σου. 

Friends

"Photo by Gianne Karla Tolentino from Pexels"

Κατέβαλες μεγάλη προσπάθεια μέχρι να αποφασίσεις σε ποιο άτομο θα ανοιχτείς, ίσως να πέρασε καιρός μέχρι να εμπιστευθείς πραγματικά σημαντικά θέματα για σένα και να μη μένεις απλά σε γενικούρες και αερολογίες που θα έλεγες στο κάθε γνωστό σου.

Όταν έχεις φτάσει στο σημείο να πιάνεις τον εαυτό σου να εκμυστηρεύεται πράγματα για τις πιο απόκρυφες σκέψεις του σε κάποιον άλλον, τότε ουσιαστικά συνειδητοποιείς ότι έχεις ξεχωρίσει το συγκεκριμένο άτομο, το οποίο πιθανότατα σε κάνει να αισθάνεσαι μια ασφάλεια βοηθώντας σε να απελευθερωθείς.

Καταλαβαίνεις ότι κάποιον τον θεωρείς πραγματικό φίλο σου, όταν τον βλέπεις να πονάει και πονάς μαζί του, όταν τον βλέπεις να φοβάται και ο φόβος του διαπερνάει το πετσί σου, όταν τον βλέπεις να χαμογελάει και χαμογελάς διπλά από ευχαρίστηση, όταν σου λείπει η συντροφιά του και οι συμβουλές του, όταν σου λείπει το χιούμορ του και η παρέα του, όταν σου συμβαίνει κάτι τρομερό και συνταρακτικό και είναι το πρώτο άτομο που θέλεις να ακούσεις και να δεις.

Υπάρχουν άτομα που τα κάναμε φίλους μας μετά από πολλές δοκιμασίες και υπάρχουν άτομα που τους κάναμε φίλους μας απλά και μόνο γιατί ταιριάξανε οι λεγόμενες αύρες μας και η διαίσθηση μας χτυπούσε χίλια καμπανάκια πως κάτι καλό κρύβεται εδώ πέρα.


Είναι περίεργη η ζωή μάτια μου.. έχει πολλές ανακατατάξεις...με τον καιρό όμως ο κλοιός στενεύει και στο τέλος μένουν οι πιο άξιοι να ονομαστούν "φίλοι". Με τον καιρό, βλέπεις ποιος είχε εξ αρχής τα προσόντα να μείνει και ποιος ήταν ξεκάθαρο ότι δε θα άντεχε για πολύ και θα έφευγε με ελαφρά πηδηματάκια στις πρώτες αναποδιές.

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως λίγοι είναι εκείνοι οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να μείνουν μέχρι το τέλος δίπλα σου και να σε στηρίξουν πραγματικά. Και με το να σε στηρίξουν εννοώ να είναι εκεί. Να είναι εκεί να σε ακούσουν, να είναι εκεί να σε αγκαλιάσουν, να είναι εκεί να σε σύρουν έξω από το σπίτι όταν το μόνο που θα θες είναι να βυθιστείς μέσα στα σκεπάσματα σου και δε θα θες να δεις άνθρωπο, να είναι εκεί να σε κάνουν να χαμογελάσεις διότι γνωρίζουν πόσο πολύ σου πάει αυτό το μεγάλο αστραφτερό χαμόγελο.

Για να είμαστε ειλικρινείς, ο φίλος δεν είναι μάγος που με το μαγικό ραβδάκι του θα διώξει μακρυά όλα τα μαύρα σύννεφα, ούτε είναι κάποιος ο οποίος είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται δίπλα σου 24 ώρες το 24ωρο νταντεύοντάς σε και εσύ να είσαι γατζωμένος πάνω του. 

Ο σωστός φίλος γνωρίζει πότε πρέπει να είναι εκεί αλλά και πότε πρέπει να φεύγει αφήνοντας σου το δικό σου χώρο. Ξέρει να κρατά τις ισορροπίες, και αυτό δεν το κάνει καταναγκαστικά και υποχρεωτικά, το κάνει εκ βαθέως ψυχής και ειλικρινά για αυτό είναι τόσο πολύτιμος. Δεν φοράει μάσκες μπροστά σου, ούτε προσποιείται κάποιον άλλον από αυτόν που είναι και το ίδιο περιμένει να κάνεις κ συ.

Η φιλία είναι σχέση αμφίδρομη και δυναμική. Όταν ο ένας προσφέρει, ο άλλος δέχεται και ανταποδίδει και αυτό συνεχίζεται επ' άπειρον...

Λίγοι όμως έχουν την τύχη και την πολυτέλεια να απολαμβάνουν τη συντροφιά τέτοιων σπάνιων ανθρώπων γιατί λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να ξεχωρίσουν τη διαφορά μεταξύ ενός αληθινού διαμαντιού από χιλιάδων άλλων φο μπιζού που κυκλοφορούν στην αγορά.

Εγώ προσωπικά νιώθω ιδιαίτερη χαρά που έχω την τιμή να έχω δίπλα μου μερικούς τέτοιους σπάνιους ανθρώπους για αυτό και το συγκεκριμένο κείμενο θέλω να το αφιερώσω σε αυτά τα άτομα που ήταν, είναι και ελπίζω να είναι πάντα δίπλα μου <3


Αλλά και σε μια συγκεκριμένη ψυχή που ήθελα να της θυμίσω ότι οι αληθινοί φίλοι της είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ για σένα...για αυτό μη φοβάσαι ψυχή μου και χαμογέλα...ξέρεις εσύ..!!


Να αγαπάτε λοιπόν τους φίλους σας και να μη διστάζετε να τους το δείχνετε έμπρακτα.


⧫Chrysa Leimoni⧫


1 σχόλιο:

Stay Tuned

 photo sunsetfacebook_zpsb37eb33f.png  photo sunsettwitter_zps4f1cb7d3.png  photo sunsetinstagram_zpsb21f3486.png  photo sunsetyoutube_zpsd9eeb186.png
Follow

Τα αγαπημένα σας!