Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Καλή Χρονιά


Μια καινούργια χρονιά μόλις μας υποδέχτηκε. Το ρολόι χτύπησε μεσάνυχτα και ξαφνικά σαν το κοντέρ να μηδενίστηκε. Κάθε φορά αυτή τη μέρα έχουμε την ψευδαίσθηση πως όλα τα άσχημα θα εξαφανιστούν από προσώπου γης και πως η νέα χρονιά απλώνεται μπροστά μας πολλά υποσχόμενη.

Happy New Year

"Photo From Google"

Στην ουσία όμως τίποτα δεν αλλάζει...αν δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι πρώτα. Αν δεν αλλάξει ο τρόπος σκέψης μας και κατ' επέκταση και η συμπεριφορά μας. Κανείς δεν μας εγγυάται πως η νέα χρονιά θα έχει μόνο όμορφες στιγμές, ούτε ότι θα χει λιγότερες άσχημες απ' την προηγούμενη. Οι καλές και οι κακές στιγμές πάντα θα εναλλάσσονται στην πορεία της ζωής μας, όσες χρονιές και αν περάσουν και πάντα θα ελπίζουμε σε μια λιγότερο δύσκολη χρονιά.

Όμως αυτό δεν αρκεί. Δεν αρκεί απλώς μια ελπίδα. Διότι από μόνη της δεν είναι αρκετή να αλλάξει τίποτα. Γιατί αν συνεχίσεις να κάνεις ότι έκανες, θα παίρνεις πάντα ότι έπαιρνες. Η ελπίδα αποτελεί απλώς ένα κίνητρο προς την κινητοποίηση μας. Στην τελική όμως, εξαρτάται από εμάς τους ίδιους αν το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο με πριν ή καλύτερο.

Πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε με θάρρος τις προκλήσεις που απλώνονται μπροστά μας. Μερικές φορές δοκιμαζόμαστε με σκοπό να γίνουμε πιο ανθεκτικοί και πιο δυνατοί. Δεν χρειάζεται να πανικοβαλλόμαστε τόσο εύκολα μένοντας αδρανείς. Μερικές φορές πρέπει να ρισκάρουμε. Πρέπει να μάθουμε να παλεύουμε για τα όνειρα και τις επιθυμίες μας. Πρέπει να μάθουμε να διεκδικούμε τόσο τα πράγματα όσο και τους ανθρώπους που θέλουμε στην ζωή μας. Πρέπει να μάθουμε πως με την αδράνεια δεν κέρδισε ποτέ κανείς και τίποτα παρά μόνο τον συνεχόμενο φόβο της αποτυχίας.

Ακόμη πρέπει να μάθουμε να μη δειλιάζουμε, να εκφράζουμε αυτά που νιώθουμε πριν να είναι πολύ αργά. Αλλιώς θα πνιγόμαστε πάντα στα "αν" και τα "μήπως". Δεν αρκεί απλά να πεις πως θα κάνεις μια νέα αρχή. Για να γίνει η νέα αρχή, για να δεις διαφορά, για να νιώσεις πως κάτι άλλαξε κ πως τα πράγματα δεν θα είναι μαύρα και άραχνα όπως παλιά, πρέπει να κάνεις αυτό που μέχρι τώρα φοβόσουν να κάνεις, πρέπει να πεις αυτό που μέχρι τώρα δεν έλεγες, πρέπει να δώσεις αυτά που μέχρι τώρα δεν έδινες, πρέπει να ξεπεράσεις εσένα τον ίδιο.

Τότε μόνο θα δεις μια πραγματική και ουσιαστική αλλαγή και όχι απλώς μια ημερολογιακή. Έχετε μπροστά σας 365 μέρες, που σηματοδοτούν 365 νέες ευκαιρίες να κάνετε ότι δεν κάνατε μέχρι τώρα.

Να κάνετε πάντα αυτό που νιώθετε και μη ξεχνάτε ότι και αν γίνει να χαμογελάτε.


ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!

Chrysa Leimoni⧫

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Stay Tuned

 photo sunsetfacebook_zpsb37eb33f.png  photo sunsettwitter_zps4f1cb7d3.png  photo sunsetinstagram_zpsb21f3486.png  photo sunsetyoutube_zpsd9eeb186.png
Follow

Τα αγαπημένα σας!