Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Η δύναμη είμαι εγώ


Λόγω των δύσκολων αυτών συνθηκών που βιώνουμε, τα λόγια του μεγάλου ποιητή Μίλτου Σαχτούρη ("Έστω και με σπασμένα φτερά πρέπει να μάθω να πετάω") ηχούν σαν βάλσαμο στις ψυχές μας, δίνοντας μας ένα πάτημα για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε,να μην τα παρατήσουμε, να αντέξουμε, να μη χαθούμε.


The power I am

"Photo From Google"

Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι από τους Έλληνες βιώνουμε μια αφόρητη,δυσβάσταχτη κατάσταση καθώς το φορτίο που σηκώναμε έως σήμερα στις πλάτες μας έχει αυξηθεί τόσο πολύ που μας κάνει να καταρρέουμε. Οι περισσότεροι δεν κοιμόμαστε καλά τα βράδια λόγω αυξημένου στρες που τρώει τα σωθικά μας, ο εγκέφαλος μας δε μπορεί να σταματήσει να επεξεργάζεται κάθε είδους πληροφορία που προσλαμβάνει από ένα τεράστιο εύρος πηγών με αποτέλεσμα το σώμα και η ψυχή μας να βρίσκονται σε μια συνεχή κατάσταση εγρήγορσης που με τη σειρά της οδηγεί σε υπερκόπωση και εν τέλει σε κατάρρευση.

Το άγχος και ο φόβος για το δύσκολο παρόν και το αβέβαιο μέλλον, ταράζει τους ανθρώπους που είναι αδύναμοι να διαχειριστούν την όλη κατάσταση διότι νιώθουν ότι όλα τα σωσίβια σωτηρίας έχουν εξαντληθεί. Η κούραση των ανθρώπων έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια τους και δυσχεραίνει τη ζωή τους κάνοντας τους πιο μίζερους, πιο καταθλιπτικούς.

Είναι γεγονός ότι η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου και αυτό είναι που την κάνει ακόμα πιο δύσκολη, η αδυναμία διαχείρισης, η απουσία προοπτικής αποδυναμώνει και αποπροσανατολίζει το ν νου των ατόμων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη του μυαλού τους για να ανταπεξέλθουν.

Ωστόσο, ο Σαχτούρης το λέει ξεκάθαρα στο ποίημα του " Ο ΕΛΕΓΚΤΗΣ" πώς ότι και αν γίνει, όσο δύσκολοι καιροί και αν έρθουν, ακόμα και όταν ο πολύς κόσμος έχει χάσει την παραμικρή ελπίδα του και επικρατεί χάος, οι άνθρωποι του πνεύματος οφείλουν να πάρουν την ευθύνη έτσι ώστε να επέλθει η αναγέννηση, ώστε το σκότος να αντικατασταθεί και πάλι από το φως, ώστε να επιστρέψει η ευημερία και η γαλήνη.

Οι άνθρωποι του πνεύματος είναι εκείνοι οι οποίοι με τη δύναμη της γνώσης, τις αξίες και τα ιδανικά που διαθέτουν πρέπει να υπενθυμίσουν σε όλους τους υπόλοιπους πως η σωτηρία μας εξαρτάται από εμάς τους ίδιους και πως δεν έγκειται σε κανέναν σωτήρα υπό τη μορφή εξουσίας αλλά πηγάζει εκ των έσω. Μόνο η δύναμη ψυχής αντλούμενη από τέτοιου είδους ανθρώπων μπορεί να μας κάνει να στραφούμε προς τα πάνω, προς τον ουρανό, όπου στο ποίημα του Σαχτούρη αποτελεί σύμβολο ελευθερίας και δύναμης.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΚΡΎΒΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΑΣ, ΑΠΛΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΤΗ!!!

⧫Chrysa Leimoni⧫

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Stay Tuned

 photo sunsetfacebook_zpsb37eb33f.png  photo sunsettwitter_zps4f1cb7d3.png  photo sunsetinstagram_zpsb21f3486.png  photo sunsetyoutube_zpsd9eeb186.png
Follow

Τα αγαπημένα σας!