Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου


Η 15η ημέρα του Φλεβάρη έχει οριστεί ως παγκόσμια μέρα κατά του παιδικού καρκίνου. Καθημερινά προσβάλλονται πλήθος παιδιών από αυτή την άσχημη μάστιγα. Η λευχαιμία αποτελεί την πιο συνηθισμένη της μορφή και πλήττει κυρίως τις χώρες με χαμηλότερο εισόδημα.  


Στην Ελλάδα ευτυχώς σύμφωνα με έρευνες θεραπεύεται ένα 70% λόγω του επαρκούς εξοπλισμού και του καταρτισμένου προσωπικού δυναμικού που υπάρχει. Επιπλέον είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί επαρκώς αν διαγνωσθεί εγκαίρως.



"Photo From Google"


Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε την ψευδαίσθηση ότι η παραμονή μας στη γη θα διαρκέσει αιωνίως και πως η ασθένεια αποτελεί κάτι πολύ ουτοπικό τουλάχιστον μέχρι να χτυπήσει τη δική μας πόρτα ή κάποιου δικού μας. 

Και όμως σε τόσο δύσκολους καιρούς όσο οι δικοί μας , όλοι είμαστε πιθανά θύματα. Ευτυχώς ή δυστυχώς η υγεία αποτελεί ένα από τα σπάνια αγαθά που δεν μπορεί να εξαγοραστεί όση περιουσία και αν διαθέτει κανείς. 

Αντιθέτως είναι κάτι που για να νικηθεί απαιτεί δύναμη καρδιάς, θάρρος, αντοχή, υπομονή και επιμονή και προπαντός στήριξη οικογενειακή και φιλική.
Αυτά είναι τα εφόδια που μπορούν να σου δώσουν ελπίδες πως θα συνεχίσεις ακόμα να πατάς στη γη και θα μπορείς να χαρείς το θείο αυτό δώρο έχοντας όλες σου τις αισθήσεις ενεργοποιημένες.

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στους μικρούς (παιδιά) αλλά και στους μεγάλους (γονείς- συγγενείς) ήρωες που καλούνται καθημερινά να παλέψουν με τον χειρότερο τους εφιάλτη και εν τέλει  με τον ίδιο τους τον εαυτό. 

Ένα μεγάλο μπράβο από καρδιάς στους ανθρώπους εκείνους που δεν σκύβουν το κεφάλι και προσπαθούν να κερδίσουν κάτι που οι περισσότεροι θεωρούμε απλά δεδομένο, τη μάχη με την ζωή!



⧫Chrysa Leimoni⧫

2 σχόλια:

Stay Tuned

 photo sunsetfacebook_zpsb37eb33f.png  photo sunsettwitter_zps4f1cb7d3.png  photo sunsetinstagram_zpsb21f3486.png  photo sunsetyoutube_zpsd9eeb186.png
Follow

Τα αγαπημένα σας!