Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Η φιλία ενώνει τις ψυχές δύο ανθρώπων




Η Μαρία Σκαμπαρδώνη μας γράφει,


Η φιλία είναι ένα μοναδικό δέσιμο μεταξύ δύο ή περισσότερων ανθρώπων, ένα μοναδικό συναίσθημα που ανθίζει στην καρδιά και ομορφαίνει τη ζωή..

Είναι μία πλατωνική αγάπη που όμως έχει τη δύναμη και τη λαχτάρα ακόμα και της ερωτικής έλξης, μία μοναδική σύνδεση μεταξύ ανθρώπων που επιθυμούν να μοιράσουν κομμάτια της ψυχής τους με έτερα πρόσωπα. 

Η φιλία υπάρχει για να κάνει τη ζωή μας πιο υποφερτή, υπάρχει για να μας υπενθυμίζει πως όσο μεγάλες δυσκολίες και αν αντιμετωπίζεις, πάντα υπάρχει μία λύση.


friendship

Οι άνθρωποι έχουμε έμφυτη ανάγκη να αλληλεπιδρούμε με τους άλλους ανθρώπους. Έχουμε ανάγκη να αισθανόμαστε πως δεν είμαστε μόνοι, πως ανήκουμε σε μία ευρύτερη ομάδα ανθρώπων που μας αποδέχονται μέσα σε μία κοινωνία η οποία μας κατακρίνει και στέκεται σαν αυστηρός δικαστής για να μας υπενθυμίσει τα λάθη μας.

Η φιλία για να είναι αληθινή, πρέπει να διέπεται από αγνή και άδολη αγάπη, να επιθυμεί πάντοτε και μόνο το καλό του άλλου, να μην κρύβει εντός της επικίνδυνα συναισθήματα όπως η ζήλια και ο τοξικός ανταγωνισμός.

 Είναι διαπιστωμένο πως η προδοσία του φίλου είναι μία πιο επώδυνη εμπειρία για έναν άνθρωπο από την προδοσία ενός συντρόφου ή συγγενή.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως η φιλία σε σχέση με τις άλλες μορφές σχέσης, είναι δική μας καθαρά επιλογή και στερεώνεται στη λογική και την απόδειξη. Έναν συγγενή δεν τον επιλέγουμε, ενώ έναν έρωτα μπορεί να τον επιλέγουμε χωρίς να έχουμε σκεφτεί καθόλου λογικά. Η φιλία όμως στηρίζεται στην απόδειξη; πρέπει να αισθανθώ πως ο άλλος άνθρωπος αξίζει την προσοχή, την αγάπη και το χρόνο μου. Για αυτό και η προδοσία από μία φιλία μας συνθλίβει τόσο πολύ ψυχικά.

Η φιλία είναι ένα υπέροχο βίωμα που κρύβει μέσα του άπειρες εμπειρίες και βιώματα ζωής, είναι η απόδειξη πως όλα στη ζωή μπορούν να ξεπεραστούν ευκολότερα όταν τη μοιραζόμαστε. 
Δε χρειάζονται πολλοί φίλοι, ένας ή δύο καλοί και αξιόλογοι, είναι αρκετοί. 

Είθε όλοι να βιώσουν αυτό το μαγικό δώρο ζωής!



Ευχαριστούμε πολύ τη Μαρία που μοιράστηκε το κείμενό της μαζί μας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Stay Tuned

 photo sunsetfacebook_zpsb37eb33f.png  photo sunsettwitter_zps4f1cb7d3.png  photo sunsetinstagram_zpsb21f3486.png  photo sunsetyoutube_zpsd9eeb186.png
Follow

Τα αγαπημένα σας!